Przeskocz do treści

1 komentarz

Twaróg z rukolą

Składniki:

  • 25 dag białego sera twarogowego
  • 150 g gęstej śmietany 18%
  • 5 pomidorów suszonych w oleju
  • Mała garść świeżej rukoli
  • Sól i pieprz

Czytaj dalej... "Twarożek z siekaną rukolą i suszonymi pomidorami"

Ciasteczka owsiane

Składniki:

  • 130 g mąki pszennej tortowej
  • 110 g masła w temperaturze pokojowej
  • 120 g masła z orzeszków ziemnych
  • 130 g cukru drobnego
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 1 jajko
  • 50 g płatków owsianych
  • Pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • Kilka kropelek aromatu waniliowego
  • Szczypta soli
  • Płatki migdałowe, orzeszki ziemne i nasiona słonecznika do dekoracji

Czytaj dalej... "Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą (video)"

Pasta jajeczna

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 średni ogórek konserwowy
  • 1 łyżka majonezu
  • Pół pęczka świeżego koperku
  • Sól i pieprz, chili

Czytaj dalej... "Pasta jajeczna z tuńczykiem i koperkiem"

Sałatka z brokułami i winogronem

Składniki:

  • 1 średnia główka brokuła
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 mała kiść ciemnych winogron
  • Mała garstka dowolnych, ulubionych ziaren  ( ja używam łuskanego słonecznika. Ale mogą być płatki migdałów lub pestki dyni)

Sos:

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • Kilka kropli soku z cytryny
  • Sól i pieprz

Czytaj dalej... "Sałatka z brokuła, winogron i selera naciowego"

Jaglanka z musem gruszkowym

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 7 łyżek płatków jaglanych
  • 2 średnie dojrzałe  gruszki
  • Szczypta cynamonu

Czytaj dalej... "Jaglanka z cynamonowym musem gruszkowym"