Składniki:
- Główka młodej kapusty
- 1 średnia marchew
- Pół pęczka świeżej natki pietruszki
- Pół pęczka świeżego koperku
- 2-3 łyżki oleju rzepakowego
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pierz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Marchewkę obrać. Kapustę drobno poszatkować. Zasypać solą i wygnieść ręką tak, aby kapusta zmiękła. Jeśli puści zbyt dużą ilość wody, należy ją odlać. Dodać marchew startą na tarce o grubych oczkach oraz posiekany drobno koperek i natkę. Doprawić do smaku olejem, sokiem z cytryny oraz pieprzem.
Video przepis:
Świetnie smakuje do obiadu, ale sprawdzi się także do kanapek lub zapiekanek.
Super robię dzisiaj do obiadu 🙂
:))
Uwielbiam suróweczki z młodych warzyw 🙂
pycha:)
😉😋😋 dziękuję i pozdrawiam serdecznie