Przeskocz do treści

Chrupiące tosty z jajkiem sadzonym i cheddarem

Tosty z jajkiem sadzonym i cheddarem

Składniki: (na 2 kanapki)

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 1 mały pomidor
  • 4 plastry sera typu Cheddar
  • Garść rukoli
  • 1 kiszony ogórek
  • Kilka plastrów czerwonej cebuli
  • 3 średnie pieczarki
  • Olej roślinny do smażenia
  • Sól i pieprz
  • 2 łyżeczki majonezu

Wykonanie:

Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, rozkładamy nasze pieczywo.  Na dwóch kromkach układamy po 2 plastry sera oraz pokrojone w cienkie paski pieczarki. Zapiekamy wszystko w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 15min.

Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, smażymy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem.

Po upieczeniu nasze tosty z serem i pieczarkami wykładamy na talerz. Następnie na każdym z nich, warstwowo, dodajemy sadzone jajko, po 2 plastry pomidora i kiszonego ogórka, krążki czerwonej cebuli oraz rukolę.

Suche tosty smarujemy z jednej strony majonezem i przykrywamy nasze ciepłe kanapki.

Smacznego

serduszka 5 Lubię ten przepis! Dzięki !

2 odpowiedzi do “Chrupiące tosty z jajkiem sadzonym i cheddarem

Skomentuj Sylwia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *