Przeskocz do treści

Jaglanka na mleku kokosowym z musem z mango

Jaglanka na mleku kokosowym z musem z mango

Składniki: (na 2 porcje)

  • 100 g kaszy jaglanej (1 woreczek)
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 łyżeczka syropu z agawy (ewentualnie miodu)

Wykonanie:

Kaszę wypłukać pod bieżącą, gorącą wodą na sicie. Przełożyć do garnka i zalać mlekiem kokosowym. Gotować pod przykryciem na malusieńkim ogniu (ok. 15 min), do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko, mieszając od czasu do czasu.

Mango umyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Zblendować na gładką masę.  Do ugotowanej jaglanki, dodać syrop lub miód. Wymieszać i przełożyć do kieliszków, a na jej wierzch wyłożyć mus z mango. Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.