Przeskocz do treści

Śniadaniowe awokado z twarożkiem

Awokado z twarożkiem

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 15 dag chudego twarogu
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18% lub jogurtu greckiego
  • Sól himalajska i pieprz
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • Ulubione kiełki do dekoracji (ja użyłam kiełków brokuła)

Wykonanie:

Awokado umyć, obrać ze skórki i przekroić na pół.  Wyciągnąć pestkę i delikatnie wydrążyć tak, aby otwór po pestce był nieco większy. Twaróg rozgnieść widelcem i połączyć ze śmietaną. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Nadziać awokado twarożkiem i posypać ulubionymi kiełkami. Udekorować pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi w ósemki.

Smacznego

1 odpowiedź “Śniadaniowe awokado z twarożkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.