Przeskocz do treści

Jaglanka z cynamonowym musem gruszkowym

Jaglanka z musem gruszkowym

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 7 łyżek płatków jaglanych
  • 2 średnie dojrzałe  gruszki
  • Szczypta cynamonu

Wykonanie:

Mleko przelać do garnka i zagotować. Zmniejszyć ogień i wsypać płatki jaglane. Gotować na  wolnym ogniu około 7 minut, od czasu do czasu mieszając, aby płatki nie przywarły do dna. Po tym czasie zestawić garnek na bok i przykryć pokrywką na kolejne 3-4 minuty. Dzięki temu płatki napęcznieją i jeszcze bardziej zmiękną.

Gruszki umyć, obrać ze skórki i wyciąć gniazda. Zblendować z odrobiną cynamonu na gładki mus i podawać z ciepłą jaglanką.

Kasza jaglana na mleku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.