Przeskocz do treści

Placuszki bananowe z syropem daktylowym

Placuszki bananowe

Składniki: (na 1 porcję = 7-8 placuszków)

  • 1 dojrzały banan
  • 1 jajko
  • Dowolny tłuszcz  (olej kokosowy, masło, olej rzepakowy)
  • 1 łyżeczka płatków owsianych
  • (Opcjonalnie: syrop daktylowy,miód)

Wykonanie:

Zmiksować banan z jajkiem i płatkami owsianymi. Na mocno rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu, wylewać małe kleksy ciasta i smażyć z obu stron. Placki należy przewracać ze szczególną ostrożnością.  Są bardzo delikatne, dlatego łatwo mogą się zniszczyć.

Podawać z owocami lub syropem daktylowym.

Pycha!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.