Przeskocz do treści

Budyń jaglany z owocami

Budyń jaglany z owocami

Składniki: (na 2 porcje)

  • 100 g kaszy jaglanej (1 torebka)
  • 600 ml mleka
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżka miodu  (ja użyłam syropu z agawy)
  • Ulubione owoce do dekoracji (maliny jagody, truskawki)

Wykonanie:

Kaszę wypłukać pod gorąca, bieżącą wodą na sicie. Wsypać do garnka, zalać połową mleka i gotować pod przykryciem na malusieńkim ogniu do momentu, aż stanie się miękka, a mleko całkowicie ją wchłonie. Całość lekko ostudzić, dodać pozostałą część mleka, pokrojonego w plastry banana i miód. Następnie zblendować wszystko na gładką masę bez grudek. Wyłożyć do miseczki i udekorować owocami.

Smacznego

serduszka 4 Lubię ten przepis! Dzięki !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *