Przeskocz do treści

Tiramisu z malinami (wersja dla matki karmiącej – bez alkoholu)

Tiramisu z malinami

Składniki:

  • 2 paczki biszkoptów (typu kocie języczki)
  • 250 g malin (mogą być mrożone)
  • 2 filiżanki czarnej kawy rozpuszczalnej lub Inki
  • 6 żółtek
  • 6 łyżek cukru
  • 2 serki typu Mascarpone
  • 5 łyżek kakao


Wykonanie:

Żółtka ucieramy z cukrem tak aby powstał kogel mogel. Dodajemy mascarpone i ubijamy razem na gładką masę .

W naczyniu układamy warstwami:

Namoczone w kawie biszkopty, następnie warstwę kremu i posypujemy kakao. Powtarzamy czynność 1 albo 2 razy w zależności od wielkości użytego naczynia. Wierzch dekorujemy malinami oraz listkami świeżej mięty.

Deser musi spędzić w lodówce minimum 5 godzin aby stężał i dobrze się kroił .

Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.