Składniki:
- 2 paczki biszkoptów (typu kocie języczki)
- 250 g malin (mogą być mrożone)
- 2 filiżanki czarnej kawy rozpuszczalnej lub Inki
- 6 żółtek
- 6 łyżek cukru
- 2 serki typu Mascarpone
- 5 łyżek kakao
Wykonanie:
Żółtka ucieramy z cukrem tak aby powstał kogel mogel. Dodajemy mascarpone i ubijamy razem na gładką masę .
W naczyniu układamy warstwami:
Namoczone w kawie biszkopty, następnie warstwę kremu i posypujemy kakao. Powtarzamy czynność 1 albo 2 razy w zależności od wielkości użytego naczynia. Wierzch dekorujemy malinami oraz listkami świeżej mięty.
Deser musi spędzić w lodówce minimum 5 godzin aby stężał i dobrze się kroił .
Smacznego!!
Jakie wymiary formy?
Tortownica 25cm😄👌